Hrup lahko povzroči nepopravljivo okvaro sluha, poleg tega pa je eden ključnih vzrokov za stres. Hrup na delovnem mestu je resna grožnja za zdravje delavcev. Je eden najpogostejših dejavnikov tveganja pri delu.

Najboljša preventiva je izogibanje hrupu, ampak, ko te možnosti ni, se je potrebno pred hrupom zaščititi s ščitniki pred hrupom. V svetu se proizvajajo različne vrste protihrupne zaščite delavcev, ki se uporabljajo v hrupnih okoljih. Vendar pa večina teh izdelkov ni prijetna za nošenje, ni higienična, poslabša razumevanje, zato se je delavci pogosto izogibajo - čeprav vedo, da obstaja nevarnost, da si poškodujejo sluh.

 

ZAKAJ JE POTREBNA ZAŠČITA? Ker je hrup nazaželen ali škodljiv zvok, ki v naravnem ali življenjskem okolju vzbuja nemir, moti človeka in škoduje zdravju in počutju ali škodljivo vpliva na okolje. Dojemanje zvoka kot hrupa je deloma tudi subjektivne narave, odvisno od občutljivosti posameznika. Hrup moti komunikacijo, počitek in spanec, zmanjšuje koncentracijo in produktivnost ter negativno vpliva na psihofizično ugodje ljudi.

 

 

zascitimo_svoja_usesa_pred_hrupom_poskodbe_sluha_so_lahko_trajne_lahko_nastane_naglusnost_ali_tinitus_piskanje_v_usesih_audio_bm-slusni_aparati

 

Sluh je izjemno pomembno čutilo, ki je že od našega rojstva izpostavljeno številnim nevarnostim. Poškodujejo ga lahko različne bakterijske in virusne okužbe, še preden odrastemo in veliko prej, preden zaradi starosti skoraj popolnoma oglušimo. Izredno pomemben dejavnik, ki vpliva na naš sluh, zdravje in počutje, pa je hrup. Zato vsako zadnjo sredo v aprilu praznujemo mednarodni dan ozaveščanja o hrupu. Hrup, ki ga je v našem okolju vedno več, pa prav tako spada med oblike onesnaževanja.

 

 

 KAKO SE LAHKO ZAVARUJEMO PRED HRUPOM?

UDOBNI MEHKI ČEPKI IZDELANI PO MERI - ZA MIRNO SPANJE

sluh3

Kakovostno spanje je ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Pogosto se soočamo z zvoki iz okolja, ki spanje motijo. Morda zaradi zvokov iz okolja težje zaspimo, ko pa spimo, spanec ni trden ali se iz njega celo prebujamo. Nekatere ljudi pri spanju motijo že najtišji zvoki iz okolja. Morda so to zvoki z ulice, iz stanovanja, smrčanje partnerja,...

Naj vas zvoki iz okolja ne motijo! Uporabite po meri izdelane mehke čepke ZA-SPIM, ki so zelo udobni in s posebno prezračevalno odprtino.

S čepi za spanje ZA-SPIM si zagotovite miren sen. Še vedno boste slišali budilko. Zjutraj se boste zbudili naspani in zadovoljni z energijo, ki ste si jo nabrali s kakovostnim spancem.

Oglasite se v najbližjem AUDIO BM slušnem centru >>

PO MERI IZDELANA PROFESIONALNA ZAŠČITA PRED HRUPOM

Najboljša preventiva je izogibanje hrupnih okolij, ampak, ko te možnosti ni, se je potrebno pred hrupom zaščititi s ščitniki pred hrupom. V svetu se proizvajajo različne vrste protihrupne zaščite delavcev, ki se uporabljajo v hrupnih okoljih. Vendar pa večina teh izdelkov ni prijetna za nošenje, ni higienična, poslabša razumevanje, zato se je delavci pogosto izogibajo - čeprav vedo, da obstaja nevarnost, da si poškodujejo sluh.

V AUDIO BM slušnih centrih vam po meri izdelajo profesionalno Dreve DLO zaščito sluha pred hrupom.

Udobni ušesni čepki DLO za varovanje sluha so narejeni po meri za vsakega uporabnika in vsebujejo filtre, ki prepuščajo govorni signal. Na ta način se zaščiti sluh, istočasno pa je uporabniku omogočeno razumeti sogovornika v hrupnih okoljih.

 

Oglasite se v najbližjem AUDIO BM slušnem centru >>

UŠESNI ČEPKI ALPINE

Kaj ljudem na dopustu že več let predstavlja največjo nadlogo? Moteč hrup! Študije opravljene s strani podjetja Alpine Hearing Protection in turistične spletne strani Zoover ugotavljajo, da glasni sopotniki tudi v letu 2018 še vedno predstavljajo eno največjih neprijetnosti med turisti. Kako se spoprijeti s hrupom na počitnicah? Kakšne rešitve obstajajo? Za vas smo pripravili rešitve!


Med najhrupnejše destinacije spadajo predvsem tiste, ki nudijo zabavo za mlade. Presenetljivo je, da med 10 najhrupnejših destinacij spadata tudi velemesti Paris in Rim. Moteč hrup je lahko torej prisoten na morju, med ležanjem na plaži ali pri pohodu po večjem mestu.

Odgovornost turističnih agencij

V primeru, da ste na vašem dopustu obkroženi z glasnimi otroci, zabavami mladine ali glasnimi sosedi ste pogosto prepuščeni turistični agenciji, ki pa vam v tovrstnih primerih ne more pomagati prav dosti, saj ta ni odgovorna za vedenje ostalih turistov.

Vzemite vajeti v svoje roke

Zgoraj našteti predlogi naj bi vam pomagali rešiti težave z motečim hrupom, vendar bodimo iskreni: nihče si ne želi pisati pritožb in na dopustu izgubljati čas za tovrstne zadeve. Naš nasvet? Vzemite vajeti v svoje roke! Pripravite se na dejstvo, da lahko na počitnicah naletite na moteč hrup, saj v hotelih ali počitniških kampih nikoli niste sami. Moteč hrup s strani nemirnih otrok, razigrane mladine ali gradbišča lahko utišate le na en način. Z dobrimi ušesnimi čepki!

Ušesni čepki s filtrom za vaš dopust

Ušesne čepke si največkrat predstavljamo kot čepke iz pene, ki si jih lahko vstavimo v uho. Ste vedeli, da obstajajo posebni ušesni čepki s posebnim filtrom, ki so veliko bolj udobni za uporabo in utišajo le tisti najbolj moteč hrup? Berite dalje.

Usesni_cepki_mehki_zascita_usesa_sluha_uses_hrup_voda_motor_spanje_Alpine_AUDIO_BM_slusni_aparati-Centri_spletna_trgovina

 

 

Čepki za različne namene: spanje, koncerte in zabave, plavanje, potovanja, motoriste, delo v hrupu.

 

Temeljni razlogi za zaščito sluha
● Izguba sluha je nepopravljiva
● Izpostavljanje pretiranemu hrupu lahko privede do naslednjih težav:
● Izguba sluha
● Utrujenost
● Izguba koncentracije
● Visok krvni pritisk
● Stres
● Glavobol

Zakaj izbrati ušesne čepe Alpine?

● AlpineAcousticFilters filtri absorbirajo škodljiv hrup,
še vedno pa omogočajo nemoteno poslušanje glasbe, govora in zvoka iz okolice.
● Izdelano iz izredno udobnega AlpineThermoShape (ATS) materiala,
katerega omehča toplota ušesa, nato pa se prilagodi obliki sluhovoda.
● ATS material je antialergičen in ne vsebuje silikona.
● Revolucionarni model ušesnih čepov.
● Odlično razmerje med ceno in kvaliteto.
● Temeljito preizkušeno in učinkovito.
● Ocena 9.2/10 s strani Googla.
● Za večkratno uporabo.
● Preprosto čiščenje.
● Naročilo lahko oddate tudi v AUDIO BM spletni trgovini: trgovina.audiobm.si.

Poiščite pravo rešitev zase, za partnerja ali za otroke:  
     
 

SleepSoft®
SleepSoft ušesni čepi absorbirajo hrup iz okolice in smrčanje, še vedno pa boste slišali hišni zvonec ali budilko. Ušesni čepi in filtri so izdelani iz mehkih materialov, ki omogočajo izredno udobno uporabo tudi med spanjem.


● Primerni so tudi za osebe, ki spijo na boku 
● Po potrebi se jih zlahka skrajša 
● Priložen Alpine Cleaner pripomoček za čiščenje 
● Edini ušesni čepi za spanje z mehkimi filtri

SleepSoft_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina
     
     
 

PartyPlug
PartyPlug ušesni čepi absorbirajo glasno glasbo in preprečujejo piskanje v ušesih med koncerti, festivali ali drugimi glasbenimi prireditvami. Kvaliteta zvoka je kljub uporabi vrhunska, prav tako pa se lahko brez težav pogovarjate z drugimi ljudmi.


● Transparentni

● V ušesu komaj opazni
● 100% kvaliteta zvoka glasbe 
 Priložena priročna Alpine Miniboxx škatlica za shranjevanje 
● Izredno udobni

PartyPlug_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina_hrup_cep
     
     
 

FlyFit®

FlyFit ušesni čepi preprečujejo nastanek razlike v zračnem tlaku in bolečine v ušesih med letenjem. Absorbirajo nadležen ropot letal, vlakov ali avtobusov in omogočajo, da na vašo destinacijo prispete spočiti. Mehki filtri omogočajo izredno udobno uporabo.


● Primerni za dolgotrajno uporabo 

● Priložen Alpine Cleaner pripomoček za čiščenje 
● Omogočajo pogovore 
● Edini ušesni čepi za letenje z mehkimi filtri 
● Po potrebi se jih zlahka skrajša

FlyFit_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina_hrup_cep
 

 

 
     
 

SwimSafe

SwimSafe ušesni čepi ščitijo ušesa pred vdorom vode med plavanjem, tuširanjem in ostalimi vodnimi aktivnostmi. Uporabljamo jih lahko v primeru vnetja ušes ali preventivno proti nastanku vnetja ušes. Posebno izdelani filtri omogočajo poslušanje zvoka iz okolice in jasno razumevanje govora.


● Se ne potopijo 
● Zadržujejo vodo, prepuščajo zvok 
● Ščitijo pred mrzlim vetrom 
● Priložena priročna Alpine Miniboxx škatlica za shranjevanje 
● Ščitijo pred vnetjem ušes

SwimSafe_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina_hrup_cep_voda_vnetje
     
     
 

WorkSafe

WorkSafe ušesni čepi ščitijo uho pred škodljivim in neprijetnim hrupom na delovnem mestu ali doma. Še vedno lahko slišite opozorilne zvoke kot so alarmi in poslušate govor. Primerni so za vse mojstre in tiste, ki delajo v ropotu.


● Varujejo pred izgubo sluha 
● Preprosto nameščanje in odstranjevanje zaradi posebne podaljšane oblike 
● Udobno jih lahko uporabljate cel dan 
● Priložena Alpine vrvica za preprečitev izgube

WorkSafe_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina_hrup_cep_industrija
     
     
 

Pluggies Kids®

Pluggies Kids ušesni čepi so posebno oblikovani in namenjeni zaščiti občutljivih otroških ušes pred hrupom, glasno glasbo in vodo. Mehki in udobni ušesni čepi se lahko uporabljajo za razne namene in so primerni za otroke od 3. do 12. leta starosti.


● Varujejo pred izgubo sluha 
● Omogočajo večjo zbranost v šoli 
● Priloženih šest zabavnih nalepk 
● Omogočajo poslušanje govora 
● Antialergični material

Kids_ALPINE_ZASCITA_SLUHA_AUDIO_BM_Slusni_centri_in_spletna_trgovina_hrup_cep_otroci_otrok